+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

MONTERING I NICHE ELLER UDEN PÅ VINDUESÅBNINGEN?

Det første du skal tage stilling til er, om du skal montere dit lamelgardin i en niche med faste mål eller uden på vinduesåbningen - direkte på væggen/træværket.

Bredden, som angives i prislisten, er skinnens totale bredde. Af bredden fragår 3 cm til betjeningen, dvs. stoffet dækker et område på bredden - 3 cm.

lg_bredd

Ønsker du at montere dit lamelgardin i en niche, anbefaler vi, at du fratrækker 1 cm i nichens totale mål.

Lamelpakkens samlede bredde bliver 1 cm per lamel. På breddealternativerne for de respektive lamelgardiner/skinner kan du se, hvor mange lameller hvert lamelgardin/skinne har/kræver. Det hjælper dig med at beregne bredden på lamelpakken, hvis du ønsker, at pakken ikke forstyrer udsynet, når gardinet er trukket til side. I så fald anbefaler vi, at du bestiller en skinne, der er bred nok til, at du kan placere pakken ved siden af dit vinduesparti.

lg_paket

Vor bredeste skinne er 402 cm. Har du et vinduesparti, som er bredere end 402 cm, så kan du opdele vinduespartiet på 2 eller flere skinner, som du sætter i forlængelse af hinanden. Hvis du for eksempel har et vinduesparti med en bredde på 5 m, så kan du sætte to skinner på 250 cm i forlængelse af hinanden med betjeningen på hver sin side.

lg_uterum

Ved montering af to skinner i forlængelse af hinanden kan der blive en lille åbning mellem stoflamellerne i midterpartiet.

 

BESTIL MÅLTILPASSET BREDDE

Skulle vores standardbredder ikke passe til dit vindue, så kan du vælge at få din skinne måltilpasset i bredden. Køb den nærmeste større skinne størrelse og sæt hak i "Ja, jeg vil gerne tilpasse bredden". Angiv den ønskede bredde med højst én decimal. Leveringstid ca. 3 uger.

Hvis du er handy-man, kan du nemt selv afkorte skinnen. Afkortelsevejledning finder du under det respektive produkt på fanebladet "Dokument"Vi måltilpasser ikke stoflamellerne i højden. Det gør du nemt selv. 

 

DETALJEMÅL

Stoflamellerne er 89 mm brede, og skinnerne er 45 mm dybde. Centrum på skinnen skal monteres mindst 5 cm fra væggen/vinduet, for at lamellerne skal kunne vinkles. 

lg_detaljmatt

1. Skinne + loft clip bliver 30 mm.
2. Fra loft og ned til stofholder måler 40 mm.
3. Fra loft ned til stof måler 55 mm.
4. Skinnedybde er 45 mm.
5. Stoflamellens bredde er 89 mm.

 

MONTERE I HJØRNE

Når du skal montere i et hjørne, er det vigtig at skinnen monteres, så at du kan vinkle lamellerne. Vi anbefaler, at du sætter den ene skinne indtil den ene væg.

horna1

Den anden skinne monteres 7 cm fra den anden væg, så kan du vinkle dine lameller. Lamellerne dækker hjørnet fint.

horna2

AT MONTERE

Fæste til montering medfølger i skinnepakken. Dette muliggør både lofts- og vægmontering. Til montering i loft bruger du de medfølgende clips, som skrues direkte i loftet med en skrue.

lgmontering_tak

Vil du montere skinnen på væggen, bruger du det medfølgende vinkelbeslag. Med denne kommer centrum på skinnen maks 6 cm ud fra væggen. Har du behov for en længere vægvinkel, kan den bestilles under "Skinner / stof / tilbehør og reservedele".

lgmontering_vagg

Centrum på skinnen skal monteres mindst 5 cm fra væggen/vinduet, for at lamellerne skal kunne vinkles.

Stoflamellerne er rullede to og to, dvs. 1 rulle (1 stk. 2-pak) indholder 2 stk. stoflameller. Når du sætter lamellerne i skinnen, bør du vride de gennemsiktige H-hakerne, så lamellerne kan hænges vinkelret i skinnen. 

lgmontering_lamell

Dette er for at sikre, at stoflamellerne ikke monteres i et fast leje og derfor ikke kan vrides. 

 

TILPAS NEMT HØJDEN SELV

Når vi leverer lamelgardinet, er stoflamellerne altid til en maks højde inkl. skinne i den længde, du har bestilt,  250 cm, 300 cm eller 350 cm. Du kan selv klippe lamellen i den højde, du vil have dit gardin. Klip lamellen med saks op til, hvor nedre ende har en syet lomme til tyngde.

lgkapa_hojd

Det bedste resultat får du, hvis du måler nede fra, dvs. fra den syede lomme. Bagefter vikler du stoffet rundt om den lille pind og stikker den i holderen. Vi anbefaler, at stoffet slutter omkring 5 cm over gulvet, så du har let adgang til støvsugning.

lglamellkedja

Kæden, som medfølger skal du bruge til at sammenkoble vægtene nederst i lamelgardinet. Kæden medfølger ved køb af en komplet pakke, og hvis du kun bestiller en skinne. Du kan også betille en kæde under "Skinner/stof/tillbehør og reservedele". 

 

DEMONTERING

For at løsne en lamel fra H-haken, skal stofholderen føres op mod skinnen og derefter sidelæns. 

lgdemontering1lgdemontering2

Hvis H-haken er gået i stykker, må du bestlle en ny. Den er nem at udskifte. Bestil via mail.