Opmåling - Rollodin

+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

MONTERING I NICHE ELLER UDEN PÅ VINDUESÅBNINGEN? 

Plisségardiner kan monteres, så de overlapper vinduesåbningen, og her vil en af ​​vores mange standardstørrelser være løsningen. Ønsker du at montere gardinet indenfor vinduets ramme/niche, kan det være nødvendigt at tilpasse både bredde og højde.

Det første du skal tage stilling til er, om du skal montere din plissé i en niche med faste mål eller uden på vinduesåbningen - direkte på væggen/træværket. Hvis dit vindue er i PVC, anbefaler vi ikke, at du monterer i vindueskarmen.

Bredden, som angives i prislisten, er plisségardinets totale bredde. Stoffet har samme bredde, dvs. går helt ud til kanten. 

Udenpå vinduet: Vælger du at montere på væggen uden for vinduesåbningen, ser det ofte bedst ud, hvis plissén overlapper med ca. 5 cm på hver side. Ved denne monteringsmåde er det oftest ikke nødvendigt at måltilpasse din plissé. 

linlas_fonsteroppning

Ved montering på vindueskarmen udenpå vinduesglasset har du ofte et håndtag at tage hensyn til. Vi anbefaler, at plissén overlapper vinduesglasset med omkring 2 - 3 cm i både bredden og højden, afhængigt af hvor meget plads du har.

handtag_utanpakarm

I niche: Vælger du at montere i nichen, anbefaler vi, at du fratrækker 4 mm fra nichens totale breddemål for at finde bredden på plisséen. For at være sikker på målene, skal du tage minimum to mål af bredden. Træk 4 mm fra det smalleste breddemål.

linlas_nisch

Nichemål - 4 mm. Dybden skal være mindst 25 mm.

Når du har fundet frem til bredden, kan du let se i prislisten, om du kan vælge en standardbredde, eller om du må tillpasse din plissé.

 

BESTILLING AF MÅLTILPASSET BREDDE OG HØJDE

Mål afstanden mellem rammerne/væggene i nichen både i bredden og højden. Fratræk 4 mm (altid på det smalleste sted), så får du plisséens breddemål.

Bestil den næste større bredde (standardstørrelse), og sætte kryds i "Ja, jeg vil gerne tilpasse bredden". Indtast det ønskede mål med op til én decimal, og udfyld antallet af plisségardiner.

Vil du montere din plissé uden for vinduesåbningen, er det oftest ikke nødvendigt at måltilpasse højden. Vi har standardhøjder for hver ti cm, hvilket dækker de flestes behov. Synes du ikke, at det gør noget, at der er lidt mere stof i bunden af ​​plisséen, når den er trukket ned, behøver du ikke at justere højden.

Hvis du ønsker at tilpasse din plissé i højden, skal du bestille den næste større højde, og derefter indtaste den ønskede højde i hele decimaler.

Der er ikke bytteret på specialbestilte produkter, idet de er fremstillet specielt efter dine ønsker. Det er derfor vigtigt, at du følger vores anbefalinger: Læs 'Opmåling', bestil gratis vareprøve og kontakt evt. vores super venlige kundeservice :)

MONTERING AF SNORLÅSEMODEL

De medfølgende beslag kan monteres i væg og loft.

beslag_tak_vagg

klick_beslag

Plisségardinet klikkes ind i beslaget.

matt_nytt_cordlock

Beslaget monteres ca. 5 cm inde på hver side af plisségardinet. 

Demontering sker lettest ved hjælp af en skruetrækker indsat på bagsiden mellem beslag og liste. Tryk skruetrækkeren opad, indtil plissén løsnes fra beslaget.

 

MONTERING AF HÅNDTAGSMODEL

Mål af, hvor snoren skal fæstnes. Monter plisségardinet, så de to stofholdere med de lange snore sidder nederst. Du kan så justere spændingen i snoren, hvis det er nødvendigt. Spænd snoren ved at binde en knude længere oppe på snoren, hvis du vil øge spændingen. Vil du mindske spændingen, bindes knuden længere nede på snoren. Justér knuden til spændingen føles rigtig. Derefter afskæres snoren lige under knuden.
matt_handtag
Hvis du vil montere inde i nichen, skal dybden være mindst 25 mm.
25mm
Ved montering udenpå vinduesåbningen/ mod væggen, kan du bestille en vinkelpakke (4 stk.) under Tilbehør.