Mer om rullgardiner - Rollodin

+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

GENERELT BREDDE & HØJDE

Standardstørrelser: Vores koncept er at tilbyde et stort udbud af standardstørrelser, men med mulighed til at justere bredden, hvis det ønskes. Stofbredden starter ved 48 cm og fortsætter med interval på 10 cm op til 258 cm. Du skal huske, at der skal bruges 5 cm til beslag, så en stofbredde på 128 cm giver en samlet bredde på 133 cm inkl. beslag.

Måltilpasning af bredde: Hvis ingen af vores standardstørrelser passer dit vindue, kan stofbredden tilpasses for 68,- DKK. Se hvordan du bestiller måltilpasning under Opmåling.

Højde: De fleste af vores rullegardiner kan du få i to højder; 185 cm og 225 cm. Ikke alle stoffer kan leveres i højden 225 cm. Den angivne højde er udtrækshøjde, dvs. så langt som du kan trække rullegardinet ud med et lille stykke stof tilbage på rullen.

Vi laver ikke rullegardiner i højde 225 cm smallere end 60 cm i stofbredden, idet der ellers er risiko for, at rullegardinet kan rulle skævt. Vi anbefalder plisségardiner i smalle og høje vinduer. Vi har ikke mulighed for at tilpasse højere højder end 225 cm med mørklægnings-stof.

Vi forkorter ikke højden, da vi mener, at du kun behøver at trække ud til den ønskede længde. Hvis rullegardinet bliver snavset for neden, vil det være muligt at skære et stykke stof af og sy en ny lomme, så den bliver som ny igen.

 

STOFEGENSKABER

Mørklægnings-stoffer:
Disse er 100% mørklæggende, idet de har en tynd acryl-belægning på bagsiden. Det er ligegyldigt hvad farve, du har valgt, alle har den samme blackout funktion. Bagsiden er farvet i stoffets farve. Dette stof er for dem, der ønsker det så mørkt i rummet som muligt, for eksempel i soveværelset. De lysere nuancer af disse stoffer fungerer også som varmeresistente, da sollyset reflekteres mod bagsiden.

royalml_500x350

Solbeskyttende stoffer: Disse stoffer beskytter mod indkig og solens blegende stråler. Afhængigt af nyancen slipper de mere eller mindre lys ind i rummet. 

rg_varmvit500x350

Transparente stoffer:
Denne kategori omfatter stoffer, der er mere gennemsigtige. De beskytter mod direkte sollys, men ikke mod indkig. Disse stoffer er for dem, der ønsker masser af lys i rummet og samtidig bevare udsigten. Passer godt i et kontormiljø, hvor gardinet modvirker blænding af skærme.

rullgardin_svartscreen

Teknisk stof - stof til kontorer og offentlige rum med særlige krav til stofegenskaber.

arcoalu_svart500x350

Direkte sollys kan opdeles i tre dele, der udgør 100% af det indkommende lys. Billedet nedenfor illustrerer fænomenet.

optical_info_dk

- Refleksion: Noget af lyset vil blive reflekteret, når den rammer stoffet.
- Transmission: Noget af lyset vil passere gennem stoffet.
   Dette er den del af lyset, der kommer ind i rummet.
- Absorption: Resten af lyset vil blive absorberet af stoffet.

Under hvert stof, kan du finde tal på, hvor mange % af det synlige lys, som reflekteres, passerer igennem og som absorberes af netop dette stof. Du vil også finde værdien af stoffets lysægthed.

Lysægthed: Er den grad et farvestof kan modstå blegning på grund af lyseksponering. Forskellige farvestoffer har forskellige grader af modstand mod blegning. Skalaen er 1-8, jo højere tal, jo bedre holdbarhed.

Alle vores stoffer er behandlet med et tyndt lag af akryl, hvilket betyder, at de er skærefaste og smudsafvisende. Vi anbefaler vore kunder at bestille gratis stofprøver for at se lysgennemtrængning og nyance. Dette sikrer, at du kender farven og kvaliteten, inden du får varen.

 

MATERIALE

Vore stoffer er udført i enten bomuld eller polyester. Læs mere om materialet under hvert stof. Husk, at bomuld kan krympe lidt af ​​fugt og varme. 

oeko_100_dk500x330

Samtlige stoffer er af svensk kvalitet, og produceret med største omsorg for miljøet. Vi bruger de anerkendte stofleverandører Almedahls, Junkers & Müller og Descotex.

I øvrigt består rullegardinet af et aluminiumsrør, en skjult træliste samt beslag i hård plast til montering og en hvid kuglekæde. Vores rullegardiner er designet til at blive installeret indendørs, udsæt dem ikke for direkte vejrlig. Montering i udestuer og glaserede balkoner fungerer fint!

 

BESLAG

De medfølgende standardbeslag har en afstand på 40 mm fra væg/loft til centrum af rullegardinet. Beslagene kan anvendes til såvel væg- som loftmontering. De findes kun i hvid for at være så diskrete som muligt.

Beslagene består af en "fod" og en "clip". Foden er den del, du monterer i væggen/loftet og clippen sidder på begge sider af rullegardinet. Clippen har enten et rundt hul eller et kryds i midten, afhængigt af om rullegardinet har ekstra fjeder eller ej.

rullgardin_beslag

Skruehullerne er ovale i rullegardinets længderetning for at forenkle monteringen. Vore beslag har en patenteret clipfunktion, der gør monteringen enkel.

rullgardinbeslag_clip

Du kan med et enkelt greb tage rullegardinet ned og sætte det op igen uden at skrue beslagene af. Meget praktisk, når du for eksempel skal pudse vinduer. 

rullgardinbeslag_clip2

Hvis du ønsker dit rullegardin tættere på eller længere fra væggen, så kan du købe andre beslag under "Tilbehør og Reservedele". Der vil du finde både 30 mm beslag, 60 mm beslag, beslag i metal og niche-beslag til specialløsninger.

OPRULNING

Vores rullegardiner er med SYNLIG rulle (stokken), så stoffet kommer så tæt på vinduet som muligt. Dette sikrer den bedste mørklægning.

synlig_rulle

Hvis du ønsker dit rullegardin med SKJULT rulle, kan dette bestilles. Skriv det i meddelelsesfeltet i kassen.

dold_rulle

 

BETJENING

Kuglekæde: Vores rullegardiner betjenes let ved hjælp af en kuglekæde, der er 1,5 m lang. Kuglekædemekanismen tillader dig at have rullegardinet i præcis den længde, du ønsker. Som standard er kæden hvid, og hængende på venstre side. Du kan angive i meddelelsesfeltet i kassen, hvis du ønsker kæden til højre i stedet. Det er ikke muligt at skifte side på vores bredere rullegardiner, da de er fremstillet med en ekstra fjeder i den anden side.

Vi tilbyder også metalkæder, se vores tilbehør. Du kan bestille kæder, der er 2 m lange i både hvid og metal. Begge kæder er lige holdbare, de hvide er for dem, der ønsker et diskret rullegardin, og metal er til dem, der ønsker lidt ekstra.

rg_metallkedja_500x350

Du kan nemt korte kæden af til den ønskede længde, og sætte den sammen igen med den medfølgende kædelås, der er i beslagsposen. Kædelåsen kan ikke passere gennem mekanismen og bør sættes i niveau med underlisten.

kedjelas_vitt

Hvor kædelåsen placeres afhænger af, hvordan rullegardinet er rullet. Er rullegardinet rullet med synlig rulle (standard), skal låsen være på den bagerste kæde på samme højde som underlisten. Er rullegardinen rullet med skjult rulle, placeres låsen på den forreste kæde i højde med underlisten.

Vi leverer med en sikkerhedsanordning i transparent plastik til alle vores rullegardiner. Kæden kan fastgøres til væg eller vindueskarm, så børn ikke kan nå den.

kedje_spannare500x350

På vores rullegardiner i store størrelser, finder du et lille kædestop, på toppen af kæden. Det modvirker at rullegardinet "kapper" over.

kedje_stopp

Fjedermekanisme: Du kan også få dit rullegardin med traditionel fjedermekanisme. Hvis dette ønskes, skal du klikke af i den lille boks ved bestilling: Fjedermekanisme. Der medfølger et hvidt snoretræk, når du bestiller med fjedermekanisme.

fjadermekanism_linklocka

 

RULLEGARDIN TIL LOFTSVINDUER

Har du brug for et rullegardin til at montere i et loftsvindue, har vi en enkel løsning. Vi producerer rullegardinet med en mekanisme, der altid er spændt, så stoffet holdes stramt. Underlisten er 5 cm bredere end stoffet, så du kan sætte det i de medføglende vinkelskruer. Hvis du ønsker at bestille denne løsning, ska du købe et rullegardin med standardstørrelse og tilkøbe 'Udformning loftsvindue' under Tilbehør.

 

UDFORMNING

Vores rullegardiner laves i to forskellige rørdimensioner, 28 mm og 36 mm. Hvilken rørdimension stoffet moteres på afhænger af, hvor tungt materialet er og størrelsen af rullegardinet. Mindre rullegardiner med let stof monteres på 28 mm rør og større med tungere stof, monteres på 36 mm rør.

36mm_28mm

Rullegardiner med rigtig store dimensioner fremstilles med en EKSTRA FJEDER, hvilket vil bidrage til at trække rullegardinet op, så det ikke bliver for tungt at betjene. Ekstra fjeder er gul- eller brun-markeret afhængigt af, om kæden er på højre eller venstre side.

hjalpfjader_gul

Ekstra fjeder er neutral i oprullet tilstand. Når du trækker gardinet lidt ned, spændes fjederen og vil hjælpe dig med at trække det op. Træk ikke i betjeningen, så rullegardinet "kapper" over. Det gør, at ekstra fjederen spændes, og derfor ikke kan medvirke til at trække rullegardinet op. Der vil altid være et kædestop på rullegardiner med hjælpefjeder.

Sker det alligevel, så tag rullegardinet (i oprullet tilstand) ud af beslagene, så fjederspændingen neutraliseres. Monter derefter rullegardinet igen.