+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

Er du nysgerrig efter, hvordan en rullegardin er konstrueret? Har du brug for råd om, hvordan du måler før din ordre? Vil du have lidt mere information, når det kommer til forskellige rullegardinsstoffer? Her har vi samlet alle oplysninger om rullegardiner. Vi har arbejdet med rullegardiner og deres konstruktion siden 1955, så vi ved det meste. Spørg gerne, hvis du vil vide mere!

OPRULNING

Vores rullegardiner er med SYNLIG rulle, så stoffet kommer så tæt på vinduet som muligt. Dette sikrer den bedste mørklægning.

synlig-rulle

Hvis du ønsker dit rullegardin med SKJULT rulle, kan dette vælges på produktet.

dold-rulle

 

BETJENING

Kuglekæde: Vores rullegardiner betjenes let ved hjælp af en kuglekæde, der er 1,5 m lang. Kuglekædemekanismen tillader dig at have rullegardinet i præcis den længde, du ønsker. Som standard er kæden hvid, og hængende på venstre side. Du kan angive i meddelelsesfeltet i kassen, hvis du ønsker kæden til højre i stedet. Det er ikke muligt at skifte side på vores bredere rullegardiner, da de er fremstillet med en ekstra fjeder i den anden side.

Vi tilbyder også metalkæder, se vores tilbehør. Du kan bestille kæder, der er 2 m lange i både hvid og metal. Begge kæder er lige holdbare, de hvide er for dem, der ønsker et diskret rullegardin, og metal er til dem, der ønsker lidt ekstra.

rg_metallkedja_500x350

Du kan nemt korte kæden af til den ønskede længde, og sætte den sammen igen med den medfølgende kædelås, der er i beslagsposen. Kædelåsen kan ikke passere gennem mekanismen og bør sættes i niveau med underlisten.

kedjelas_vitt

Hvor kædelåsen placeres afhænger af, hvordan rullegardinet er rullet. Er rullegardinet rullet med synlig rulle (standard), skal låsen være på den bagerste kæde på samme højde som underlisten. Er rullegardinen rullet med skjult rulle, placeres låsen på den forreste kæde i højde med underlisten.

Vi leverer med en sikkerhedsanordning i transparent plastik til alle vores rullegardiner. Kæden kan fastgøres til væg eller vindueskarm, så børn ikke kan nå den.

kedje_spannare500x350

På vores rullegardiner i store størrelser, finder du et lille kædestop, på toppen af kæden. Det modvirker at rullegardinet "kapper" over.

kedje_stopp

Fjedermekanisme: Du kan også få dit rullegardin med traditionel fjedermekanisme. Hvis dette ønskes, skal du klikke af i den lille boks ved bestilling: Fjedermekanisme. Der medfølger et hvidt snoretræk, når du bestiller med fjedermekanisme.

fjadermekanism_linklocka

BESLAG

De medfølgende standardbeslag har en afstand på 40 mm fra væg/loft til centrum af rullegardinet. Beslagene kan anvendes til såvel væg- som loftmontering. De findes kun i hvid for at være så diskrete som muligt.

Beslagene består af en "fod" og en "clip". Foden er den del, du monterer i væggen/loftet og clippen sidder på begge sider af rullegardinet. Clippen har enten et rundt hul eller et kryds i midten, afhængigt af om rullegardinet har ekstra fjeder eller ej.

rullgardin_beslag

Skruehullerne er ovale i rullegardinets længderetning for at forenkle monteringen. Vore beslag har en patenteret clipfunktion, der gør monteringen enkel.

rullgardinbeslag_clip

Du kan med et enkelt greb tage rullegardinet ned og sætte det op igen uden at skrue beslagene af. Meget praktisk, når du for eksempel skal pudse vinduer. 

rullgardinbeslag_clip2

Hvis du ønsker dit rullegardin tættere på eller længere fra væggen, så kan du købe andre beslag under "Tilbehør og Reservedele". Der vil du finde både 30 mm beslag, 60 mm beslag, beslag i metal og niche-beslag til specialløsninger.

 

RULLEGARDIN TIL LOFTSVINDUER

Har du brug for et rullegardin til at montere i et loftsvindue, har vi en enkel løsning. Vi producerer rullegardinet med en mekanisme, der altid er spændt, så stoffet holdes stramt. Underlisten er 5 cm bredere end stoffet, så du kan sætte det i de medføglende vinkelskruer. Hvis du ønsker at bestille denne løsning, ska du købe et rullegardin med standardstørrelse og tilkøbe 'Udformning loftsvindue' under Tilbehør.

 

UDFORMNING

Vores rullegardiner laves i to forskellige rørdimensioner, 28 mm og 36 mm. Hvilken rørdimension stoffet moteres på afhænger af, hvor tungt materialet er og størrelsen af rullegardinet. Mindre rullegardiner med let stof monteres på 28 mm rør og større med tungere stof, monteres på 36 mm rør.

36mm_28mm

Rullegardiner med rigtig store dimensioner fremstilles med en EKSTRA FJEDER, hvilket vil bidrage til at trække rullegardinet op, så det ikke bliver for tungt at betjene. Ekstra fjeder er gul- eller brun-markeret afhængigt af, om kæden er på højre eller venstre side.

hjalpfjader_gul

Ekstra fjeder er neutral i oprullet tilstand. Når du trækker gardinet lidt ned, spændes fjederen og vil hjælpe dig med at trække det op. Træk ikke i betjeningen, så rullegardinet "kapper" over. Det gør, at ekstra fjederen spændes, og derfor ikke kan medvirke til at trække rullegardinet op. Der vil altid være et kædestop på rullegardiner med hjælpefjeder.

Sker det alligevel, så tag rullegardinet (i oprullet tilstand) ud af beslagene, så fjederspændingen neutraliseres. Monter derefter rullegardinet igen.