+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

Er du nysgerrig efter, hvordan en rullegardin er konstrueret? Har du brug for råd om, hvordan du måler før din ordre? Vil du have lidt mere information, når det kommer til forskellige rullegardinsstoffer? Her har vi samlet alle oplysninger om rullegardiner. Vi har arbejdet med rullegardiner og deres konstruktion siden 1955, så vi ved det meste. Spørg gerne, hvis du vil vide mere!

Mørklægnings-stoffer

Disse er 100% mørklæggende, idet de har en tynd acryl-belægning på bagsiden. Det er ligegyldigt hvad farve, du har valgt, alle har den samme blackout funktion. Bagsiden er farvet i stoffets farve. Dette stof er for dem, der ønsker det så mørkt i rummet som muligt, for eksempel i soveværelset. De lysere nuancer af disse stoffer fungerer også som varmeresistente, da sollyset reflekteres mod bagsiden.

royalml_500x350

 

Solbeskyttende stoffer

Disse stoffer beskytter mod indkig og solens blegende stråler. Afhængigt af nyancen slipper de mere eller mindre lys ind i rummet. 

rg_varmvit500x350

 

Transparente stoffer

Denne kategori omfatter stoffer, der er mere gennemsigtige. De beskytter mod direkte sollys, men ikke mod indkig. Disse stoffer er for dem, der ønsker masser af lys i rummet og samtidig bevare udsigten. Passer godt i et kontormiljø, hvor gardinet modvirker blænding af skærme.

rullgardin_svartscreen

 

Teknisk stof

Stof til kontorer og offentlige rum med særlige krav til stofegenskaber.

arcoalu_svart500x350

Direkte sollys kan opdeles i tre dele, der udgør 100% af det indkommende lys. Billedet nedenfor illustrerer fænomenet.

optical_info_dk

- Refleksion: Noget af lyset vil blive reflekteret, når den rammer stoffet.
- Transmission: Noget af lyset vil passere gennem stoffet.
   Dette er den del af lyset, der kommer ind i rummet.
- Absorption: Resten af lyset vil blive absorberet af stoffet.

Under hvert stof, kan du finde tal på, hvor mange % af det synlige lys, som reflekteres, passerer igennem og som absorberes af netop dette stof. Du vil også finde værdien af stoffets lysægthed.

Lysægthed: Er den grad et farvestof kan modstå blegning på grund af lyseksponering. Forskellige farvestoffer har forskellige grader af modstand mod blegning. Skalaen er 1-8, jo højere tal, jo bedre holdbarhed.

Alle vores stoffer er behandlet med et tyndt lag af akryl, hvilket betyder, at de er skærefaste og smudsafvisende. Vi anbefaler vore kunder at bestille gratis stofprøver for at se lysgennemtrængning og nyance. Dette sikrer, at du kender farven og kvaliteten, inden du får varen.

 

Materiale

Vore stoffer er udført i enten bomuld eller polyester. Læs mere om materialet under hvert stof. Husk, at bomuld kan krympe lidt af ​​fugt og varme. 

Vi bruger de anerkendte stofleverandører Almedahls, Junkers & Müller og Descotex. De fleste af vores stoffer er certificeret af Oeko-tex, og nogle også af Reach. Alle stoffer med Oeko-tex certificering er mærket med Oeko-tex logo, og du kan også filtrere på stoffer med Oeko-tex certificering.

oeko-tex-label-jm_d07-0710_mini_en

I øvrigt består rullegardinet af et aluminiumsrør, en skjult træliste samt beslag i hård plast til montering og en hvid kuglekæde. Vores rullegardiner er designet til at blive installeret indendørs, udsæt dem ikke for direkte vejrlig. Montering i udestuer og glaserede balkoner fungerer fint!